Frankrijk

Ontdek de romantiek van Parijs, de charme van de Provence, en de schoonheid van de Franse Rivièra in het betoverende Frankrijk!

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Frankrijk?

Frankrijk, een land vol culturele rijkdom en historische schatten, herbergt enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden ter wereld. Beginnend in Parijs, torent de Eiffeltoren hoog boven de stad uit. Ontworpen door Gustave Eiffel en voltooid in 1889, is deze 324 meter hoge toren het meest iconische symbool van Frankrijk. Oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling, biedt de toren een adembenemend uitzicht over Parijs, vooral ’s avonds als hij schittert in de nachtelijke verlichting.

Deals Vakantie boeken

Boek vandaag nog je vakantie

Vakantie boeken

Openbaar vervoer in Frankrijk

Het openbaar vervoer in Frankrijk is efficiënt en uitgebreid, met een netwerk dat zowel grote steden als landelijke gebieden bedient. De Franse spoorwegen, met de hogesnelheidstrein TGV, verbinden belangrijke steden snel en comfortabel. Stedelijke gebieden zoals Parijs bieden uitgebreide metro-, bus- en tramnetwerken. Fietsdelen en taxi’s zijn ook overal beschikbaar. Regionale treinen en bussen maken reizen tussen kleinere steden en dorpen mogelijk, waardoor heel Frankrijk toegankelijk is.

Franse keuken

De Franse keuken

De Franse keuken, wereldberoemd om haar verfijning en diversiteit, balanceert elegantie met culinaire kunst. Elk gerecht, van haute cuisine tot rustieke boerenkost, weerspiegelt een rijke traditie en gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Kenmerkend zijn delicate sauzen, diverse kazen, fijne wijnen en versgebakken brood. Specialiteiten variëren per regio, met klassiekers als coq au vin, bouillabaisse en foie gras. De Franse keuken benadrukt smaak, presentatie en het genieten van de maaltijd, waardoor het een feest voor de zintuigen is.

Tip! Probeer voor een authentieke ervaring een regionaal gerecht.

Over Frankrijk

Algemene informatie

Frankrijk, met zijn iconische Eiffeltoren, wereldberoemde keuken, en rijke kunst- en cultuurhistorie, is het hart van romantiek en verfijning.

Aantal inwoners

64.8 miljoen (2023)

Oppervlakte

549.087 km2

Munteenheid

Euro

Taal

Frans

Cultuur

Franse cultuur

De Franse cultuur, rijk en divers, weerspiegelt een diepe waardering voor kunst, literatuur, gastronomie en mode. Frankrijk koestert zijn historische erfgoed, getuige de vele musea, theaters en literaire cafés. De levenskunst, of ‘art de vivre’, benadrukt genieten van het leven, met nadruk op uitstekend eten, wijn en tijd voor sociale interactie. De Fransen hechten waarde aan intellectuele discussies en elegantie, wat hun wereldberoemde mode- en designindustrie onderstreept.