Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 5500 km²
Toerisme Hoog
Klimaat 12°C tot 28°C°C

Middellandse-Zeekust

Pittoreske kustlijn met azuurblauwe zee, historische steden, zandstranden, luxe resorts, en een rijke culinaire traditie onder een zonnig mediterraan klimaat.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Middellandse-Zeekust

Ontdek een adembenemende kustlijn waar azuurblauwe golven zachtjes het gouden zand kussen, en waar luxe jachten en charmante vissersbootjes zij aan zij dobberen in zonovergoten havens. Deze regio is een speeltuin voor levensgenieters, met een overvloed aan culinaire hoogstandjes, van verse zeevruchten tot wereldberoemde wijnen. Bezoekers kunnen zich verliezen in de smalle straatjes van pittoreske kustdorpjes, zich vergapen aan de rijke geschiedenis die tot leven komt in de oude ruïnes en levendige markten, of zich overgeven aan de ontspannen levensstijl die zo kenmerkend is voor de lokale bevolking. Met een klimaat dat bijna het hele jaar door zonneschijn belooft, is deze bestemming een paradijs voor strandliefhebbers, wandelaars en cultuursnuivers.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer Café de la Plage in Nice voor een ontspannen sfeer met uitzicht op de zee en heerlijke lokale koffie.

Het Musée Picasso in Antibes herbergt een indrukwekkende collectie werken van Pablo Picasso, gelegen aan de schilderachtige Middellandse Zeekust.

In 600 v.Chr. stichtten Griekse kolonisten de stad Massalia, het huidige Marseille, wat een van de oudste steden van Frankrijk is.

Het populairste restaurant kan variëren, maar Le Petit Nice in Marseille staat bekend om zijn verfijnde Provençaalse keuken en zeevruchten, met een Michelinster bekroond.

Bouillabaisse, een rijke vissoep met zeevruchten, kruiden en groenten, geserveerd met rouille en crostini, is een klassieker uit de Provence.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer langs de Middellandse-Zeekust van Frankrijk is divers en efficiënt, met een netwerk dat intercitytreinen, lokale bussen, trams en zelfs boten omvat. De belangrijkste spoorlijn, de TGV, verbindt grote kuststeden zoals Marseille, Nice en Montpellier met hoge snelheid, terwijl regionale TER-treinen en bussen kleinere bestemmingen bedienen. Steden als Nice bieden ook tramdiensten voor gemakkelijke stedelijke mobiliteit, en in sommige gebieden, zoals tussen Cannes, Saint-Tropez en de eilanden, zijn er veerdiensten beschikbaar.

Locatie

Locatie

Genesteld tussen de Pyreneeën in het westen en de Italiaanse grens in het oosten, strekt deze kustlijn zich uit langs een azuurblauwe zee, bekend om zijn zonovergoten stranden en bruisende badplaatsen. Deze regio, die al sinds de oudheid een kruispunt van culturen is, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Griekse en Romeinse tijdperken, getuige de vele archeologische sites en historische steden. Met een achterland dat overgaat in glooiende heuvels en wijngaarden, is het gebied zowel een toeristische trekpleister als een belangrijk cultureel en economisch centrum.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de charme van pittoreske kustdorpen en hun markten, waar lokale ambachten en verse producten een feest voor de zintuigen zijn. Zeil langs de glinsterende kustlijn, genietend van de zon en de zeebries. Duik in het heldere water om de onderwaterwereld te verkennen of ontspan op de gouden stranden. Wandel door de weelderige paden van nationale parken, waar natuurlijke schoonheid en adembenemende uitzichten samenkomen. Sluit de dag af met een culinaire reis, proevend van de verfijnde smaken van de mediterrane keuken in een lokaal restaurant met uitzicht op de ondergaande zon.

Tip! Verken historische kustplaatsen, geniet van watersporten en proef lokale wijnen en zeevruchten.

Reizen

Reizen in Middellandse-Zeekust

Alle reizen in Middellandse-Zeekust