Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 18.608 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 15°C

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence, een historische stad in Zuid-Frankrijk, staat bekend om zijn thermale bronnen, culturele erfgoed en charmante oude stadskern.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Aix-en-Provence

Genesteld in het hart van de Provence, omarmd door zonovergoten wijngaarden en historische lavendelvelden, ligt een charmante universiteitsstad bekend om zijn bruisende markten, elegante fonteinen en rijke culturele erfgoed. Deze bestemming is een ware schatkamer voor liefhebbers van kunst en architectuur, met zijn boetieks, cafés en de atelier van een beroemde post-impressionistische schilder. De warme, mediterrane klimaat en de ontspannen levensstijl maken het een ideale plek voor zowel ontspanning als avontuur. Met zijn thermale baden die dateren uit de Romeinse tijd, biedt het ook een unieke kans om te ontspannen en te verjongen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Ontdek Le Grillon, een charmant café in het hart van Aix-en-Provence, ideaal voor een ontspannen pauze met heerlijke koffie en lokale lekkernijen.

Het Granet Museum, gelegen in Aix-en-Provence, biedt een rijke collectie kunstwerken, variërend van oude schilderijen tot moderne kunst.

In Aix-en-Provence werd de beroemde schilder Paul Cézanne (1839-1906) geboren, wiens werken een brug vormden tussen het impressionisme en het kubisme.

Le Formal – Caves Henri IV staat bekend om zijn verfijnde Provençaalse keuken en is een van de populairste restaurants in Aix-en-Provence.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Aix-en-Provence, een charmante stad in Zuid-Frankrijk, wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen, waaronder stads- en streeklijnen. De Aixpress, een elektrische bus met hoge frequentie, vormt de ruggengraat van het lokale vervoerssysteem en verbindt belangrijke punten in de stad. Daarnaast faciliteren treindiensten verbindingen met nabijgelegen steden en regio’s. Voor toeristen en bewoners is het een efficiënte manier om de historische en culturele bezienswaardigheden van Aix-en-Provence te ontdekken.

Locatie

Locatie

Genesteld in het zuiden van het land, in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, ligt deze charmante stad bekend om zijn thermale bronnen en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het is een cultureel centrum met een klassieke universiteit, gesticht in de 15e eeuw, en de geboorteplaats van de beroemde post-impressionistische schilder Paul Cézanne. De stad straalt een elegante sfeer uit met zijn oude herenhuizen, fonteinen en levendige markten, en wordt omringd door een landschap van lavendelvelden en wijngaarden, typisch voor deze mediterrane regio.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de charme van een historische stad door te flaneren over de Cours Mirabeau, een levendige boulevard omzoomd met platanen en fonteinen. Bewonder de kunst van Paul Cézanne door zijn atelier te bezoeken, waar de lichtval nog steeds schilders inspireert. Verken de lokale markten vol verse producten en Provençaalse specialiteiten voor een authentieke smaakervaring. Ontspan in de eeuwenoude thermale baden voor een moment van pure ontspanning. Sluit de dag af met een voorstelling in het Grand Théâtre de Provence, waar culturele evenementen het erfgoed van de regio tot leven brengen.

Tip! Ontdek historische architectuur, geniet van lokale markten, bezoek Cézanne’s atelier en ontspan in thermale baden.