Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 52,81 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 15°C

Rouen

Rouen, historische hoofdstad van Normandië, staat bekend om zijn gotische kathedraal, middeleeuwse vakwerkhuizen en rijke culturele erfgoed.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Rouen

Genesteld aan de oevers van de Seine, is deze historische stad een verborgen parel met een rijke middeleeuwse geschiedenis. Bezoekers worden betoverd door de prachtige gotische kathedraal, die beroemd is geworden door de schilderijen van Claude Monet. De geplaveide straten leiden je langs vakwerkhuizen, antiekwinkels en charmante pleinen. Het is ook een plaats van groot historisch belang, bekend om de heroïsche verhalen van Jeanne d’Arc, wiens nalatenschap hier in verschillende monumenten en een jaarlijks festival wordt geëerd. Gastronomieliefhebbers kunnen genieten van de lokale keuken, waar appelcider en kaas prominente specialiteiten zijn. Dit juweeltje combineert de schoonheid van het verleden met een levendige culturele scene, waardoor het een must-see bestemming is voor iedereen die de charme van deze regio wil ervaren.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer Café de l’Epoque, een gezellige plek met een authentieke Franse sfeer, gelegen in het hart van Rouen.

Het Musée des Beaux-Arts de Rouen herbergt een indrukwekkende collectie Europese kunst, waaronder werken van beroemde meesters zoals Caravaggio, Velázquez en Rubens.

In 1431 werd Jeanne d’Arc in Rouen veroordeeld en op de brandstapel geëxecuteerd tijdens de Honderdjarige Oorlog.

La Couronne in Rouen staat bekend als het oudste herberg-restaurant van Frankrijk en serveert traditionele Franse gerechten.

Een populair gerecht uit Rouen is Canard à la Rouennaise, ook bekend als Canard au Sang, een traditionele eendenbereiding met een rijke, bloedgebaseerde saus.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Rouen, de hoofdstad van de regio Normandië in Frankrijk, wordt gekenmerkt door een efficiënt netwerk van bussen en een moderne tramlijn, bekend als de ‘métro léger’. Deze tramlijn verbindt de noordelijke en zuidelijke delen van de stad en passeert belangrijke locaties, waaronder het treinstation Rouen-Rive-Droite en het historische stadscentrum. De Réseau Astuce beheert het openbaar vervoer en biedt geïntegreerde diensten die zorgen voor een goede bereikbaarheid binnen de stad en de omliggende voorsteden.

Locatie

Locatie

Genesteld in het noordwesten van Europa, langs de kronkelende Seine, ligt een stad rijk aan middeleeuwse geschiedenis. Deze plaats, bekend om zijn gotische architectuur, waaronder een indrukwekkende kathedraal die meerdere keren door Monet is vastgelegd, was ooit het toneel van de tragische terechtstelling van Jeanne d’Arc. Het is een belangrijk commercieel en cultureel centrum in de regio Normandië, waar de rivier zich een weg baant naar het Kanaal, en heeft door de eeuwen heen een strategische rol gespeeld in zowel handel als conflicten.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de indrukwekkende gotische kathedraal, een meesterwerk dat kunstenaars zoals Monet inspireerde. Wandel door de historische straten met vakwerkhuizen en bezoek het oude marktplein, waar Jeanne d’Arc haar lot vond. Verdiep je in de lokale geschiedenis in het Jeanne d’Arc Museum. Bewonder de collectie van het Beaux-Arts Museum, rijk aan Europese schilderkunst. Ontspan ten slotte in de prachtige botanische tuinen, een groene oase die zowel rust als educatie biedt.

Tip! Ontdek de indrukwekkende gotische kathedraal, bewonder Monet’s schilderijen en proef de lokale appelcider.