Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 17,09 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 14°C

Sausheim

Sausheim is een rustige gemeente in de Elzas, nabij Mulhouse, bekend om zijn groene landschappen en industriële geschiedenis.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Sausheim

Genesteld in het schilderachtige hart van de Elzas, waar de Vogezen de horizon sieren, ligt een charmante bestemming die bekend staat om zijn rust en gastvrijheid. Deze plek is een kruispunt van culturen en tradities, weerspiegeld in de lokale keuken en de architectuur. Bezoekers kunnen genieten van de nabijheid van uitgestrekte wijngaarden en de mogelijkheid om de beroemde Elzasser wijnen te proeven. Het gebied is ook een paradijs voor liefhebbers van de buitenlucht, met tal van wandel- en fietspaden die door de groene omgeving slingeren. De lokale markten en festivals brengen de rijke geschiedenis en het erfgoed van de regio tot leven, waardoor reizigers een authentieke ervaring krijgen die ze niet snel zullen vergeten.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Sausheim, Frankrijk, kun je terecht bij ‘Le Gambrinus’, bekend om zijn gastvrije sfeer en uitstekende koffie.

Het EDF Electropolis Museum, gewijd aan elektriciteit en haar geschiedenis, is een opvallende attractie in Sausheim, Frankrijk.

In Sausheim, Frankrijk, werd in 843 het Verdrag van Verdun ondertekend, wat leidde tot de verdeling van het Karolingische Rijk onder de kleinzonen van Karel de Grote.

Het populaire restaurant La Closerie in Sausheim staat bekend om zijn traditionele Franse keuken en regionale specialiteiten.

Een populair gerecht uit de Elzas-regio, waar Sausheim ligt, is de tarte flambée (ook bekend als flammekueche), een dunne deegbodem belegd met crème fraîche, uien en spekjes.

Reizen

Openbaar vervoer

In Sausheim, een gemeente in de Elzas-regio, is het openbaar vervoer geïntegreerd in het netwerk van de Mulhouse agglomeratie, genaamd Soléa. Dit netwerk biedt busdiensten die verschillende routes door de stad en omliggende gebieden bestrijken, waardoor inwoners en bezoekers toegang hebben tot belangrijke bestemmingen zoals winkelcentra, bedrijventerreinen en nabijgelegen gemeenten. Reizigers kunnen gebruikmaken van een ticket- en abonnementssysteem dat reizen binnen de hele Mulhouse metropool vergemakkelijkt.

Locatie

Locatie

Gelegen in het oostelijke deel van de Elzas, nabij de Duitse grens, ligt deze kleine gemeente in de regio Grand Est. Het is genesteld in de vruchtbare vlakte van de Rijn, dicht bij de stad Mulhouse, en profiteert van een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. De invloeden van zowel de Franse als de Duitse cultuur zijn merkbaar in de architectuur en tradities, een gevolg van de wisselende heerschappij over de eeuwen heen. Dit gebied staat bekend om zijn wijnbouw en maakt deel uit van de beroemde Route des Vins.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante plaatsje kan men genieten van een scala aan activiteiten. Bezoekers kunnen ontspannen in de prachtige Parc de l’Eiblen, een groene oase perfect voor picknicks en wandelingen. Liefhebbers van waterpret kunnen zich uitleven in het Nautic Park met zijn zwembaden en glijbanen. Voor een culturele touch is er de lokale kunstgalerie, waar regionale kunstenaars hun werk tentoonstellen. Wijnproeverijen in de nabijgelegen wijngaarden bieden een smaak van de lokale terroir. Tot slot kunnen avonturiers hun hart ophalen met een potje lasergamen, een spannende activiteit voor alle leeftijden.

Tip! Bezoek het Ecomusée d’Alsace, geniet van lokale wijnen en verken de pittoreske Elzasser dorpen.