Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 82,03 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 7°C tot 14°C

Haguenau

Haguenau, een historische stad in de Elzas, staat bekend om zijn bosrijke omgeving, rijke cultuur en traditionele vakwerkhuizen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Haguenau

Genesteld in het hart van de Elzas, deze charmante bestemming is een verborgen juweeltje dat rijk is aan geschiedenis en cultuur. Bezoekers kunnen zich verheugen op een schilderachtige oude stad, omzoomd met traditionele vakwerkhuizen en een levendige marktplaats die de lokale keuken en ambachten tentoonstelt. De stad is ook bekend om zijn historische militaire belang en biedt een scala aan musea en monumenten die een diep inzicht geven in het verleden. Omringd door weelderige bossen en natuurlijke schoonheid, is het een ideale plek voor wandel- en fietsliefhebbers. Met zijn gastvrije sfeer en jaarlijkse festivals, is deze plek een feest voor zowel de zintuigen als de ziel.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Haguenau kun je terecht bij Café de la Moder, bekend om zijn vriendelijke sfeer en goede koffie.

Het Historisch Museum in Haguenau belicht de lokale geschiedenis en cultuur met kunstvoorwerpen en archeologische vondsten uit de regio.

In 1164 kreeg Haguenau stadsrechten van keizer Frederik I Barbarossa, waarmee het een belangrijk centrum werd binnen het Heilige Roomse Rijk.

Restaurant Au Boeuf Rouge in Haguenau staat bekend om zijn traditionele Elzasser gerechten en lokale specialiteiten, waardoor het een populaire keuze is onder fijnproevers.

Een populair gerecht uit Haguenau is de tarte flambée, ook bekend als flammekueche, een dunne deegbodem belegd met crème fraîche, uien en spekjes.

Reizen

Openbaar vervoer

In Haguenau, een stad in de Elzas-regio van Frankrijk, biedt het openbaar vervoer een netwerk van buslijnen die de stad en omliggende gebieden bedienen. De bussen worden geëxploiteerd door Ritmo, het lokale vervoersbedrijf, en verbinden belangrijke punten zoals het treinstation, het stadscentrum, winkelgebieden en woonwijken. Reizigers kunnen gebruikmaken van dagpassen of abonnementen voor frequent gebruik, en de dienstregeling is afgestemd op de behoeften van zowel forenzen als incidentele gebruikers.

Locatie

Locatie

Gelegen in het noordoosten, nabij de Duitse grens, ligt deze historische stad in de regio Grand Est. Het is een onderdeel van het departement Bas-Rhin en bevindt zich op een steenworp afstand van de Rijn. Deze plaats, rijk aan middeleeuwse geschiedenis, was ooit een belangrijk centrum tijdens het Heilige Roomse Rijk en heeft een erfgoed dat terug te zien is in de vakwerkhuizen en historische monumenten. De stad is omgeven door bossen en ligt aan de Moder, een zijrivier van de Rijn, wat bijdraagt aan haar schilderachtige charme.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante stad kun je een historische wandeling maken langs vakwerkhuizen en de indrukwekkende Sint-Georgskerk. Liefhebbers van cultuur kunnen het Musée Historique bezoeken om meer te leren over de lokale geschiedenis. Voor ontspanning biedt het Parc de la Gare een groene oase, perfect voor een picknick of een rustige wandeling. Avonturiers kunnen hun hart ophalen in het nabijgelegen bos, waar tal van wandel- en fietspaden te vinden zijn. Tot slot is de lokale markt een must-visit voor fijnproevers die lokale delicatessen willen proeven en unieke souvenirs willen scoren.

Tip! Bezoek het historische Musée Alsacien, geniet van lokale gerechten en ontdek de prachtige vakwerkhuizen.