Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 7,28 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 16°C

Ostwald

Ostwald is een rustige voorstad van Straatsburg, gelegen in de Elzas, bekend om zijn groene ruimtes en nabijheid tot de Rijn.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Ostwald

Verscholen in de pittoreske regio van de Elzas, ligt een charmante bestemming die een mix van culturele rijkdom en serene natuur biedt. Deze plek is een oase voor liefhebbers van gastronomie, met zijn lokale keuken die bekend staat om zijn hartige specialiteiten en uitstekende wijnen. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de geschiedenis door de traditionele architectuur en historische bezienswaardigheden te verkennen, of ontspannen wandelingen maken langs de rustige waterwegen die het landschap doorkruisen. Met zijn nabijheid tot een van Europa’s meest levendige steden, biedt het een perfecte balans tussen rust en toegankelijkheid, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor zowel avontuur als ontspanning.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een café in de buurt van Ostwald, Frankrijk, kun je terecht bij ‘Le Bistrot d’Ostwald’ dat lokale gerechten en een gezellige sfeer biedt.

Het Pixel Museum in Ostwald is een interactief videogamemuseum dat de geschiedenis en cultuur van videogames belicht.

In Ostwald, Frankrijk, werd in 1904 de Waldteufel-fabriek opgericht, bekend om de productie van de beroemde Elzasser zuurkool.

Het populaire restaurant ‘Au Coeur de l’Alsace’ in Ostwald serveert traditionele Elzasser gerechten, bekend om zijn authentieke lokale smaken.

Een populair gerecht uit de regio Elzas, waar Ostwald ligt, is choucroute garnie, een stevige zuurkoolschotel met verschillende soorten worst en ander vlees.

Reizen

Openbaar vervoer

In Ostwald, een gemeente in de regio Grand Est in Frankrijk, is het openbaar vervoer geïntegreerd in het netwerk van de Strasbourg Transport Company (Compagnie des Transports Strasbourgeois, CTS). Bewoners en bezoekers kunnen gebruikmaken van trams en bussen om zich binnen de stad en de omliggende gebieden te verplaatsen. De tramlijn B verbindt Ostwald direct met het centrum van Straatsburg, wat zorgt voor een efficiënte en milieuvriendelijke reisoptie voor dagelijkse pendelaars en toeristen.

Locatie

Locatie

Gelegen in het noordoosten van het land, in de regio die bekend staat om zijn pittoreske dorpjes en uitgestrekte wijngaarden, ligt deze charmante gemeente aan de zuidelijke rand van een van de grootste stedelijke gebieden. Het is een plek waar de invloeden van de Duitse grens voelbaar zijn, zowel in de architectuur als in de lokale keuken. Historisch gezien heeft het gebied een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en het heeft zich ontwikkeld van een landelijk dorp tot een voorstad met een mix van moderne voorzieningen en historische charme.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante gemeente kun je genieten van een scala aan activiteiten. Bezoekers kunnen ontspannen in het Parc du Château de l’Ill, een groene oase perfect voor picknicks en wandelingen. Liefhebbers van theater kunnen voorstellingen bijwonen in het populaire culturele centrum Le Point d’Eau. Voor de sportievelingen biedt het lokale zwembad verfrissing en zwemplezier. Gastronomie-enthousiastelingen kunnen lokale delicatessen proeven in de gezellige restaurants. Tot slot, voor een dag vol avontuur, is er de mogelijkheid om te kanoën op de nabijgelegen rivieren, waarbij je de natuurlijke schoonheid van de omgeving vanaf het water kunt bewonderen.

Tip! Bezoek het historische Château de l’Île en geniet van lokale gerechten in charmante restaurants.