Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte Baldersheim, een gemeente in de Elzas-regio in Frankrijk, heeft een oppervlakte van 7,42 km².
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 17°C

Baldersheim

Baldersheim is een rustig Frans dorpje in de Elzas, bekend om zijn landelijke charme en traditionele vakwerkhuizen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Baldersheim

Verscholen in het schilderachtige hart van de Elzas, biedt deze charmante bestemming een authentieke ervaring van het landelijke leven. Omgeven door weelderige wijngaarden en traditionele vakwerkhuizen, is het een paradijs voor liefhebbers van cultuur en gastronomie. Bezoekers kunnen genieten van de lokale keuken, met gerechten zoals choucroute en tarte flambée, en de beroemde wijnen van de regio proeven. De nabijheid van het natuurlijke schoon van de Vogezen en de pittoreske Rijnvallei maken het een ideale locatie voor wandelaars en natuurliefhebbers. Met zijn rijke geschiedenis en gastvrije gemeenschap is het een perfecte uitvalsbasis om de unieke mix van Franse en Duitse invloeden te ontdekken die deze streek kenmerken.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Baldersheim, Frankrijk, kunt u terecht bij Café de la Bourse in Mulhouse, op ongeveer 15 minuten rijden.

Het Musée de Baldersheim, gelegen in de Elzas, belicht lokale geschiedenis en cultuur met een collectie die varieert van archeologische vondsten tot traditionele kunstnijverheid.

Baldersheim, een dorp in de Elzas, werd voor het eerst gedocumenteerd in 728 als onderdeel van het Frankische Rijk.

Het populairste restaurant in Baldersheim dat typisch Franse gerechten serveert, is Auberge Au Vieux Pressoir.

Een populair gerecht uit de regio Elzas, waar Baldersheim ligt, is choucroute garnie, een hartige schotel met zuurkool, verschillende soorten worst en ander vlees.

Reizen

Openbaar vervoer

In Baldersheim, een klein dorp in de Elzas-regio van Frankrijk, is het openbaar vervoer beperkt maar functioneel. Het dorp wordt bediend door lokale busdiensten die aansluiten op nabijgelegen grotere steden zoals Mulhouse, waardoor inwoners en bezoekers toegang hebben tot een breder netwerk van regionaal en nationaal vervoer. Deze bussen zijn doorgaans punctueel en bieden een betrouwbare manier van reizen voor dagelijkse pendelaars en toeristen die de pittoreske omgeving willen verkennen.

Locatie

Locatie

Gelegen in de schilderachtige Elzas-regio, nestelt dit charmante dorp zich tussen glooiende wijngaarden en de uitlopers van de Vogezen. Het is een plek waar de rijke geschiedenis zich vermengt met landelijke elegantie, getuige de traditionele vakwerkhuizen en de eeuwenoude kerk die trots boven het landschap uitsteekt. De nabijheid van de Rijn en de strategische ligging langs historische handelsroutes heeft door de eeuwen heen bijgedragen aan de welvaart en culturele uitwisseling, wat nog steeds zichtbaar is in de lokale gebruiken en architectuur.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante dorpje kan men genieten van een scala aan activiteiten. Bezoekers kunnen de lokale wijngaarden verkennen en deelnemen aan wijnproeverijen om de regionale smaken te ontdekken. Fietsliefhebbers kunnen de schilderachtige routes rondom het dorp verkennen. Voor geschiedenisenthousiastelingen biedt de historische kerk een blik in het verleden. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met de nabijgelegen wandelpaden die door de prachtige natuur leiden. Tot slot is er voor gezinnen een pittoresk park waar kinderen kunnen spelen en volwassenen kunnen ontspannen in de serene omgeving.

Tip! Bezoek de lokale wijngaarden, geniet van traditionele Elzasser gerechten en verken historische vakwerkhuizen.