Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 41,94 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 14°C

Metz

Metz is een historische stad in de Lorraine-regio, bekend om zijn gotische kathedraal en Duitse invloeden.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Metz

Genesteld aan de oevers van de Moezel, is deze charmante bestemming een ware schatkamer van cultureel erfgoed en architectonische pracht. Bezoekers worden betoverd door de gotische kathedraal die hoog boven de stad uittorent, met zijn prachtige glas-in-loodramen die een kleurrijk lichtspel creëren. De geplaveide straten leiden je langs historische gebouwen, levendige markten en serene parken. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele galerieën en het Centre Pompidou, een satelliet van het beroemde Parijse museum, dat moderne kunst tentoonstelt in een opvallend hedendaags gebouw. De lokale keuken, met invloeden uit naburige regio’s, biedt een smakelijke ontdekkingstocht voor fijnproevers, terwijl de omliggende wijngaarden uitnodigen tot het proeven van voortreffelijke wijnen. Deze bestemming is een perfecte mix van historie, cultuur en gastronomie, ideaal voor een onvergetelijke uitstap.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer Café Jules in het hart van Metz voor een gezellige sfeer en heerlijke koffie.

Het Centre Pompidou-Metz is een bekend museum voor moderne en hedendaagse kunst, een satellietvestiging van het Parijse Centre Pompidou.

In 1552 werd Metz, samen met Toul en Verdun, door koning Hendrik II van Frankrijk geannexeerd, wat het einde betekende van de stad als vrije rijksstad binnen het Heilige Roomse Rijk.

Le Bistrot de G. staat bekend om zijn authentieke Franse keuken en is een favoriet in Metz.

Een populair gerecht uit Metz is Quiche Lorraine, een hartige taart met spek, eieren en kaas, oorspronkelijk uit de Lorraine-regio.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Metz, een charmante stad in de regio Grand Est, wordt gekenmerkt door een efficiënt netwerk van bussen en een moderne tramlijn, de Mettis. De Mettis, met zijn opvallende design, verbindt belangrijke punten in de stad met hoge frequentie en snelheid, terwijl de bussen een uitgebreidere dekking bieden. Reizigers kunnen gebruikmaken van een geïntegreerd ticketingsysteem voor een naadloze reiservaring door de historische en culturele bezienswaardigheden van Metz.

Locatie

Locatie

Gelegen in het noordoosten van het land, aan de samenvloeiing van de Moselle en de Seille rivieren, ligt deze historische stad die een rijk verleden kent als een Gallisch-Romeinse nederzetting en later als een belangrijk centrum tijdens het Merovingische rijk. De stad is bekend om zijn architecturale erfgoed, waaronder een gotische kathedraal die bekend staat om zijn prachtige glas-in-loodramen. Door de eeuwen heen heeft deze stad een strategische positie ingenomen, wat vaak leidde tot conflicten, maar ook tot een culturele smeltkroes, waarbij Duitse en Franse invloeden zichtbaar zijn in de lokale cultuur en taal.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de gotische pracht van de kathedraal Saint-Étienne met zijn indrukwekkende glas-in-loodramen. Wandel door de Jardins de l’Esplanade, waar bloemen en groen een serene sfeer creëren. Verken het Centre Pompidou, een museum voor moderne kunst dat wisselende tentoonstellingen biedt. Struin langs de charmante oevers van de rivier de Moselle en geniet van de rustige ambiance. Bezoek de overdekte markt, waar lokale delicatessen en verse producten een feest zijn voor de zintuigen.

Tip! Ontdek de gotische kathedraal, geniet van lokale markten en bezoek het Centre Pompidou-museum.