Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 34,36 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 15°C

Tours

Tours, gelegen in de Loirevallei, staat bekend om zijn wijnen, historische architectuur en als de toegangspoort tot de kastelen van de Loire.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Tours

Genesteld in het hart van de Loirevallei, bekend om zijn adembenemende kastelen en wijngaarden, ligt een charmante historische stad die een rijke geschiedenis combineert met levendige hedendaagse cultuur. Deze bestemming is een paradijs voor liefhebbers van kunst en geschiedenis, met zijn goed bewaarde middeleeuwse wijk, prachtige gotische kathedraal en het fijne Musée des Beaux-Arts. Bezoekers kunnen genieten van ontspannen wandelingen langs de oude straten, proeven van de lokale wijnen en gastronomie op de traditionele markten of in de uitstekende restaurants. De stad, die ook de geboorteplaats is van de beroemde Franse schrijver Honoré de Balzac, biedt een perfecte mix van educatieve uitstapjes en ontspanning, waardoor het een ideale stop is voor reizigers die de schatten van de regio willen ontdekken.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Tours, probeer Café de la Première Classe, bekend om zijn ontspannen sfeer en heerlijke koffie.

Het Musée des Beaux-Arts de Tours, gelegen in een voormalig aartsbisschoppelijk paleis, herbergt een rijke collectie Europese kunst.

In 732 versloeg Karel Martel het Moorse leger in de Slag bij Poitiers, nabij Tours, waarmee hij de islamitische opmars in West-Europa stopte.

La Chope is een geliefd restaurant dat traditionele Franse gerechten serveert in een authentieke bistro-sfeer.

Een populair gerecht uit Tours is Rillettes de Tours, een soort smeerbare paté gemaakt van langzaam gegaard varkensvlees, gekruid en op smaak gebracht met lokale specerijen.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Tours, een stad in het hart van de Loirevallei in Frankrijk, wordt gekenmerkt door een efficiënt netwerk van bussen en trams. De tramlijn, die de noordelijke en zuidelijke delen van de stad verbindt, is de ruggengraat van het systeem en wordt aangevuld door meerdere buslijnen die de wijde omgeving bedienen. Dit netwerk, beheerd door Fil Bleu, biedt toegankelijke en regelmatige diensten, waardoor het een handige optie is voor zowel inwoners als toeristen om de stad en haar bezienswaardigheden te verkennen.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de oevers van de Loire, in het hart van de beroemde Loirevallei, is deze historische stad een voormalige hoofdstad van het koninkrijk tijdens de Renaissance. Bekend om zijn prachtige kathedralen en middeleeuwse vakwerkhuizen, ligt het ongeveer halverwege tussen de steden Orléans en de Atlantische kust. De stad is ook een kruispunt van de rivieren Cher en Indre en speelt een cruciale rol in de wijnproductie van de regio, waardoor het een centraal punt is voor zowel geschiedenisliefhebbers als wijnenthousiastelingen.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische charme door een bezoek te brengen aan de gotische kathedraal, een architectonisch meesterwerk. Wandel door de oude stad om vakwerkhuizen en levendige pleinen te bewonderen. Proef de lokale wijnen en gastronomie op een van de vele markten of in traditionele restaurants. Maak een ontspannen boottocht op de Loire om de prachtige kastelen en de natuurlijke schoonheid van de omgeving te ervaren. Voor kunstliefhebbers bieden de musea een rijke collectie van klassieke tot hedendaagse kunst.

Tip! Ontdek de prachtige kathedraal, geniet van lokale wijnen en verken historische kastelen in de Loirevallei.