Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 17,13 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 17°C

Geispolsheim

Geispolsheim is een rustige gemeente in de Elzas, bekend om zijn vakwerkhuizen en nabijheid tot Straatsburg, met een rijke geschiedenis en cultuur.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Geispolsheim

In het hart van de Elzas, genesteld tussen uitgestrekte wijngaarden en pittoreske dorpjes, ligt een charmante bestemming die bekend staat om zijn rustieke uitstraling en culturele rijkdom. Deze plek biedt een unieke mix van traditionele architectuur en moderne voorzieningen, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor zowel ontspanning als ontdekkingstochten. Bezoekers kunnen genieten van lokale delicatessen, waaronder de beroemde Elzasser wijnen en flammkuchen, terwijl ze de nabijgelegen historische bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheid verkennen. Met zijn gunstige ligging dicht bij een van de grootste steden van de regio, is het ook een perfecte plek voor zakenreizigers die op zoek zijn naar een vredige omgeving na een drukke werkdag.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Geispolsheim kun je terecht bij Café de la Gare, bekend om zijn gastvrije sfeer en lekkere koffie.

Het Musée Vodou in Geispolsheim herbergt een indrukwekkende collectie van Vodou-objecten uit West-Afrika, een unieke culturele ervaring in de Elzas.

In Geispolsheim, een dorp in de Elzas, werd in 1793 de eerste Franse parachutesprong uitgevoerd door André-Jacques Garnerin, een pionier in parachutespringen.

Restaurant Au Pont Saint-Martin in Geispolsheim staat bekend om zijn traditionele Elzasser gerechten, zoals flammkuchen en choucroute.

Een populair gerecht uit de regio Elzas, waar Geispolsheim ligt, is choucroute garnie, een hartige schotel met zuurkool, verschillende soorten worst en ander vlees.

Reizen

Openbaar vervoer

In Geispolsheim, een gemeente in de Elzas-regio van Frankrijk, kunnen inwoners en bezoekers gebruikmaken van een efficiënt openbaar vervoersnetwerk. Dit netwerk wordt voornamelijk verzorgd door de Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS), die busdiensten aanbiedt die de stad verbinden met het nabijgelegen Straatsburg en andere omliggende gebieden. De dienstregeling is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel forenzen als toeristen, met frequente verbindingen tijdens piekuren en toegankelijke opties voor mensen met beperkte mobiliteit.

Locatie

Locatie

In het hart van de Elzas, genesteld tussen de glooiende wijngaarden en de uitlopers van de Vogezen, ligt een charmant dorpje dat rijk is aan geschiedenis. Dit plaatsje, daterend uit de Romeinse tijd, heeft zich ontwikkeld tot een pittoreske gemeenschap met traditionele vakwerkhuizen. Het bevindt zich in de nabijheid van Straatsburg, een belangrijk cultureel en economisch centrum, waardoor het zowel een rustieke uitstraling heeft als de voordelen van een grotere stad binnen handbereik. De invloeden van zowel Franse als Duitse culturen zijn hier door de eeuwen heen verweven, wat bijdraagt aan de unieke sfeer van de regio.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante plaatsje kan men genieten van een scala aan activiteiten. Bezoekers kunnen de lokale wijngaarden verkennen en deelnemen aan wijnproeverijen om de regionale smaken te ontdekken. Voor gezinnen biedt het avonturenpark met zijn klimparcoursen en zip-lijnen een dag vol plezier en adrenaline. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen bij het verkennen van de historische kerken en architectuur. Ontspannen wandelingen langs de pittoreske rivier bieden een serene ervaring, terwijl de lokale markten een uitgelezen kans zijn om verse producten en ambachtelijke waren te bemachtigen.

Tip! Bezoek het historische Fort Uhrich, geniet van lokale Elzasser wijnen en verken charmante vakwerkhuizen.