Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 31,34 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 14°C overdag en 3°C tot 7°C 's nachts°C

Mandelieu-la-Napoule

Mandelieu-la-Napoule, gelegen aan de Franse Rivièra, staat bekend om zijn zandstranden, middeleeuws kasteel en nabijheid tot Cannes.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Mandelieu-la-Napoule

Genesteld aan de azuurblauwe kustlijn, biedt deze charmante bestemming een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en ontspannen luxe. Bezoekers kunnen genieten van de zandstranden, de jachthaven verkennen of een partijtje golf spelen op een van de schilderachtige banen. Met de nabijheid van het Esterelgebergte is het ook een ideale plek voor wandel- en mountainbiketochten, terwijl de lokale restaurants de fijnproevers onder ons verleiden met culinaire hoogstandjes uit de regio. Het is een uitnodigende plek waar de zonovergoten dagen naadloos overgaan in sfeervolle avonden.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer Café de la Place, een gezellige plek in het hart van Mandelieu-la-Napoule voor koffie en lichte snacks.

Het Château de la Napoule is een historisch kasteel dat nu een kunstmuseum herbergt, bekend om zijn prachtige tuinen en culturele evenementen.

In Mandelieu-la-Napoule staat het Château de la Napoule, herbouwd in de 14e eeuw, dat ooit eigendom was van de Amerikaanse kunstverzamelaars Henry en Marie Clews.

Restaurant L’Oasis staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken en is een populaire keuze in Mandelieu-la-Napoule.

Een populair gerecht uit de regio rond Mandelieu-la-Napoule is Bouillabaisse, een rijke vissoep met diverse soorten zeevruchten, geserveerd met rouille en croûtons.

Reizen

Openbaar vervoer

In Mandelieu-la-Napoule, een charmante kustplaats in de Franse Riviera, biedt het openbaar vervoer een handige manier om de regio te verkennen. De stad is goed bereikbaar met bussen die regelmatig rijden en verbindingen bieden met nabijgelegen steden zoals Cannes en Théoule-sur-Mer. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de Palm Bus diensten, die betaalbaar en betrouwbaar zijn, om lokale bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder de prachtige stranden, de jachthaven en het kasteel van La Napoule.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de zuidoostkust, genesteld tussen het azuurblauwe water van de Middellandse Zee en de uitlopers van het Esterelgebergte, ligt een pittoreske kustplaats bekend om zijn kasteel uit de 14e eeuw. Deze bestemming is een samensmelting van natuurlijke schoonheid en historische charme, met jachthavens die getuigen van een rijke maritieme traditie. Het gebied, dat ooit het toneel was van Romeinse nederzettingen, bloeide in de Middeleeuwen en heeft zich ontwikkeld tot een geliefde toeristische plek, waar bezoekers genieten van zowel culturele schatten als ontspanning aan de Côte d’Azur.

Activiteiten

Activiteiten

Aan de zonovergoten kust kunnen bezoekers genieten van zeilen of jetskiën op de sprankelende Middellandse Zee. Voor de avontuurlijke geesten biedt het nabijgelegen Esterelgebergte uitdagende wandel- en mountainbikeroutes met adembenemende uitzichten. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de prestigieuze golfbanen, terwijl cultuursnuivers de historische Château de la Napoule kunnen verkennen, waar kunst en geschiedenis samenkomen. Ontspannen dagen worden afgesloten met een wandeling langs de schilderachtige haven, waar men kan genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants met uitzicht op de boten en de zee.

Tip! Ontdek het Château de la Napoule, geniet van watersporten en wandel langs de kustpaden.