Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 89,61 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 20°C°C

Dax

Dax, bekend om zijn thermale baden, ligt in Zuidwest-Frankrijk, rijk aan Romeinse geschiedenis en cultureel erfgoed, omgeven door de Landes boslandschappen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Dax

Genesteld in het hart van de Aquitaine, bekend om zijn therapeutische warmwaterbronnen en modderbehandelingen, is deze charmante bestemming een toevluchtsoord voor wellness-liefhebbers. De stad, rijk aan Romeinse geschiedenis, biedt een prachtige kathedraal en overblijfselen van oude vestingwerken die bezoekers terugvoeren in de tijd. De rivier de Adour stroomt sierlijk door het gebied, wat bijdraagt aan de serene sfeer. Elk jaar wordt de culturele identiteit gevierd met levendige festivals die de straten vullen met muziek en dans. De lokale keuken, met zijn Gasconse invloeden, nodigt fijnproevers uit om te genieten van regionale delicatessen zoals foie gras en confit de canard. Dit kuuroord is een ideale plek voor diegenen die ontspanning zoeken in een historisch rijke en gastronomisch verleidelijke omgeving.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Dax, probeer Le Pub Gambetta, bekend om zijn vriendelijke sfeer en goede selectie drankjes.

Het Musée de Borda, gewijd aan archeologie en geschiedenis, is een culturele trekpleister in Dax.

In Dax, bekend om zijn thermale bronnen, vestigden de Romeinen de stad Aquae Tarbellicae rond de 1e eeuw n.Chr., gebruikmakend van de geneeskrachtige wateren.

Le Relais des Plages staat bekend om zijn authentieke Franse keuken en lokale specialiteiten in Dax.

Foie gras is een populair gerecht in Dax, vaak geserveerd als voorgerecht of onderdeel van verfijnde maaltijden in de regio.

Reizen

Openbaar vervoer

In Dax, een stad in het zuidwesten van Frankrijk, biedt het openbaar vervoer een netwerk van buslijnen, bekend als Couralin, die de stad en omliggende gebieden bedienen. Deze bussen verbinden belangrijke punten zoals het treinstation, het stadscentrum, ziekenhuizen en winkelgebieden. Voor regionale verbindingen is er een treinstation waarvandaan treinen vertrekken naar diverse bestemmingen, waaronder de grotere steden zoals Bordeaux en Parijs. Het openbaar vervoer is toegankelijk, betaalbaar en wordt gebruikt door zowel lokale bewoners als toeristen.

Locatie

Locatie

Gelegen in het zuidwesten van Europa, nestelt deze historische stad zich in de regio Nouvelle-Aquitaine, bekend om zijn thermale baden sinds de Romeinse tijd. Het ligt dicht bij de Atlantische kust en de Pyreneeën, waardoor het een kruispunt is van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. De rivier de Adour stroomt door deze stad, die een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de Galloromeinse periode, wat nog steeds te zien is in de archeologische overblijfselen die verspreid liggen door het gebied.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante thermale stad kun je ontspannen in de helende warmwaterbronnen, wandelen langs de oevers van de Adour rivier, en de rijke geschiedenis ontdekken in het Borda Museum. Voor natuurliefhebbers biedt het nabijgelegen Réserve Naturelle du Marais d’Orx een prachtige setting voor vogelspotten en rustige wandelingen. Marktliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de levendige lokale markten, waar verse producten en regionale delicatessen de kramen sieren.

Tip! Bezoek de beroemde thermale baden, geniet van lokale festivals en verken historische architectuur.