Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 47,74 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 14°C

Reims

Reims, gelegen in de Champagne-Ardenne, staat bekend om zijn historische kathedraal, champagnehuizen en rol in de Franse koningsgeschiedenissen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Reims

In het hart van de Champagne-streek ligt een stad die bekend staat om haar majestueuze gotische kathedraal, waar vele Franse koningen gekroond zijn. Deze plaats is een paradijs voor liefhebbers van mousserende wijnen, met talloze kelders en wijnhuizen die bezoekers uitnodigen om de geheimen achter de wereldberoemde bubbels te ontdekken. De historische architectuur is een lust voor het oog, met Romeinse overblijfselen en statige art-decogebouwen die een rijke geschiedenis vertellen. Gastronomie is hier ook van topniveau, met lokale specialiteiten die perfect samengaan met een glas koele, verfrissende champagne. Het is een bestemming die zowel de ziel voedt met cultuur als de zintuigen prikkelt met culinaire hoogstandjes.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer Café du Palais in Reims, bekend om zijn sfeervolle interieur en heerlijke lokale gerechten.

Het Palais du Tau, een museum rijk aan geschiedenis en verbonden met de kroningen van Franse koningen, gelegen naast de beroemde kathedraal van Reims.

In Reims werd in 496 na Christus Clovis I, de eerste koning der Franken, gedoopt, wat een cruciale stap was in de bekering van de Frankische stammen tot het christendom.

Le Bouillon Des Halles staat bekend om zijn authentieke Franse keuken en lokale specialiteiten in het hart van Reims.

Een populair gerecht uit Reims is Jambon de Reims, een delicate gekookte ham gekruid met kruiden en geserveerd in gelatine.

Reizen

Openbaar vervoer

In Reims, een stad in het noordoosten van Frankrijk, biedt het openbaar vervoer een efficiënt netwerk dat bestaat uit trams en bussen. De tramlijnen verbinden belangrijke delen van de stad, waaronder het treinstation, het centrum en diverse wijken. De moderne trams zijn een populaire keuze voor zowel inwoners als toeristen. Daarnaast zorgt een uitgebreid bussennetwerk voor bereikbaarheid van de wijde omgeving. Tickets zijn geldig op zowel trams als bussen, wat reizen binnen de stad gemakkelijk en toegankelijk maakt.

Locatie

Locatie

Genesteld in het hart van de Champagne-Ardenne, ten noordoosten van de Franse hoofdstad, ligt een stad rijk aan geschiedenis, bekend om zijn koninklijke verleden en zijn sprankelende wijnen. Deze plaats, waar traditioneel Franse koningen werden gekroond, is omgeven door glooiende wijngaarden en staat bekend om zijn indrukwekkende gotische kathedraal, een juweel van middeleeuwse architectuur en een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het is een cultureel centrum waar de Romeinse en Gallo-Romeinse invloeden nog steeds zichtbaar zijn in de overblijfselen verspreid door de stad, getuigend van een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot voor de Romeinse tijd.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische kathedraal, een meesterwerk van gotische architectuur en de kroningsplaats van vele koningen. Verdiep je in de wereld van champagne tijdens rondleidingen en proeverijen bij prestigieuze huizen. Wandel door charmante straatjes en bezoek het Palais du Tau, waar koninklijke schatten worden tentoongesteld. Voor autoliefhebbers is er het Automobile Museum, met een indrukwekkende collectie klassieke auto’s. Sluit je dag af met een ontspannen picknick in Les Crayères, een prachtig park dat ooit deel uitmaakte van een Romeinse nederzetting.

Tip! Ontdek de beroemde champagnehuizen, bezoek de indrukwekkende kathedraal en proef lokale gastronomische delicatessen.