Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 45.348 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 20°C

Midi-Pyrénées

Midi-Pyrénées, Zuid-Frankrijk: divers landschap, rijke geschiedenis, gastronomie, Toulouse als bruisend hart, Pyreneeën voor natuur en avontuur.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Midi-Pyrénées

Ontdek een regio waar de majestueuze Pyreneeën de horizon domineren en middeleeuwse dorpjes verspreid liggen tussen glooiende groene heuvels en vruchtbare valleien. Deze bestemming is een paradijs voor liefhebbers van de buitenlucht, met mogelijkheden voor wandelen, skiën en fietsen. De rijke geschiedenis komt tot leven in de vele kastelen, abdijen en marktplaatsen, terwijl de lokale keuken een feest is van robuuste smaken, met gerechten zoals cassoulet en foie gras. De wijngaarden dragen bij aan het landschap en bieden de kans om enkele van de beste wijnen van de streek te proeven. Hier, waar de lucht zuiver is en de sterren helder schijnen, vindt men een perfecte mix van natuurlijke schoonheid, historische schatten en gastronomische genoegens.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Ontdek een gezellig café in de schilderachtige Midi-Pyrénées: Le Petit Bistrot biedt heerlijke lokale koffie en verse patisserieën in een charmante, rustieke setting. Perfect voor een ontspannen pauze!

Het Musée Toulouse-Lautrec in Albi biedt een uitgebreide collectie werken van de beroemde schilder Henri de Toulouse-Lautrec.

In de Midi-Pyrénées ligt Albi, waar de beroemde Franse schilder Henri de Toulouse-Lautrec in 1864 werd geboren. Hij staat bekend om zijn levendige posters van het Parijse nachtleven.

Le Gindreau in Saint-Médard biedt een authentieke Franse culinaire ervaring met gerechten die de rijke smaken van de regio Midi-Pyrénées weerspiegelen.

Cassoulet is een populair gerecht uit de Midi-Pyrénées, een hartige stoofpot met bonen, worst, spek en soms lam of eend.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in de voormalige regio Midi-Pyrénées in Frankrijk biedt een netwerk van treinen, bussen en trams, met Toulouse als belangrijk knooppunt. De Tisséo verzorgt het stedelijk vervoer in Toulouse met een efficiënte metro, tramlijnen en bussen. Regionale treinen (TER) verbinden kleinere steden en dorpen, terwijl de hogesnelheidstrein (TGV) de regio met andere grote Franse steden verbindt. Voor landelijke gebieden zijn er minder frequente busdiensten beschikbaar.

Locatie

Locatie

In het zuidwesten van Europa ligt een regio die genesteld is tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, gekenmerkt door de majestueuze Pyreneeën op de grens met Spanje. Deze streek, rijk aan historie, was ooit een belangrijk centrum tijdens de Middeleeuwen, getuige de vele kastelen en historische steden. Het gebied is een tapestry van glooiende heuvels, uitgestrekte landbouwgronden, en rivieren zoals de Garonne en de Tarn, die het landschap doorkruisen en bijdragen aan de vruchtbare valleien die bekend staan om hun gastronomische producten en robuuste wijnen.

Activiteiten

Activiteiten

In deze regio kun je de majestueuze Pyreneeën verkennen, ideaal voor wandelen, skiën en mountainbiken. Bezoekers kunnen zich ook vergapen aan de prehistorische grotten van Niaux, waar oude rotstekeningen te bewonderen zijn. Liefhebbers van de ruimtevaart kunnen hun hart ophalen in Cité de l’Espace, een themapark gewijd aan de verkenning van het heelal. Voor een culturele ervaring is de historische stad Albi, met zijn indrukwekkende kathedraal en Toulouse-Lautrec Museum, een must-see. Tot slot biedt de regio talrijke wijngaarden waar wijnproeverijen en rondleidingen een heerlijke kennismaking zijn met de lokale gastronomie.

Tip! Verken de historische stad Carcassonne, geniet van de gastronomie en wandel door de Pyreneeën.

Reizen

Reizen in Midi-Pyrénées

Alle reizen in Midi-Pyrénées
Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Alle vakantiehuisjes in Midi-Pyrénées