Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 19,62 km²
Toerisme Hoog
Klimaat 12°C tot 22°C°C

Cannes

Cannes, gelegen aan de Franse Rivièra, staat bekend om zijn prestigieuze filmfestival, luxe hotels, zandstranden en chique boulevard La Croisette.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Cannes

Genesteld aan de glinsterende Côte d’Azur, staat deze bestemming bekend om zijn prestigieuze filmfestival en de prachtige boulevard La Croisette, die zich uitstrekt langs het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Luxueuze jachten dobberen in de haven, terwijl designerboetieks en chique hotels de allure van glamour en elegantie versterken. Het oude centrum, Le Suquet, biedt een blik in het verleden met zijn geplaveide straatjes en een adembenemend uitzicht op de baai. Bezoekers kunnen genieten van de fijne zandstranden, de verfijnde Franse keuken en de levendige nachtclubs die tot in de vroege uurtjes open zijn. Deze bestemming is een speeltuin voor de rijken en beroemdheden, maar biedt ook culturele schatten zoals de kunstgalerijen en historische monumenten die de rijke geschiedenis van de regio weerspiegelen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer Café Brun, een gezellige plek met heerlijke koffie en gebak, gelegen in het hart van Cannes, ideaal voor een korte pauze.

Het Musée de la Castre, gelegen in een middeleeuws kasteel, biedt een collectie etnografische kunst, antieke instrumenten en lokale geschiedenis.

In 1946 werd het eerste Cannes Filmfestival gehouden, wat uitgroeide tot een van de meest prestigieuze en bekende filmfestivals ter wereld.

Restaurant Le Park 45 staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken en is een populaire keuze in Cannes.

Bouillabaisse, een rijke vissoep met zeevruchten en Provençaalse kruiden, is een geliefd gerecht in de regio van Cannes.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Cannes, een glamoureuze stad aan de Franse Rivièra, wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen, bekend als Palm Bus, die de stad en de omliggende gebieden bedienen. De dienstregeling is ontworpen om zowel lokale bewoners als toeristen te accommoderen, met routes die belangrijke bezienswaardigheden, hotels, het strand en het Palais des Festivals et des Congrès verbinden. Tickets zijn betaalbaar en kunnen aan boord of bij voorverkooppunten gekocht worden, waarbij dagpassen beschikbaar zijn voor onbeperkt reizen.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de glinsterende Côte d’Azur, omarmd door gouden stranden en een azuurblauwe zee, is deze stad een synoniem voor glamour en filmische geschiedenis. Befaamd om zijn jaarlijkse filmfestival, trekt het mondaine oord een internationaal publiek. De stad, genesteld tussen andere chique badplaatsen en beschut door het Esterel-gebergte, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw v.Chr., toen het als vissersdorp begon. Door de eeuwen heen is het uitgegroeid tot een toevluchtsoord voor de elite en een kruispunt van culturele uitwisseling.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de glinsterende kustlijn met een jachttocht, waarbij je de azuurblauwe wateren en luxe schepen bewondert. Wandel over de beroemde boulevard omringd door palmbomen en chique boetieks. Bezoek het oude stadsdeel, waar je door schilderachtige straatjes slentert en historische bezienswaardigheden verkent. Geniet van een filmische ervaring in het iconische paleis, waar jaarlijks het prestigieuze filmfestival plaatsvindt. Ontspan op een van de zonovergoten stranden, waar je kunt zonnebaden of deelnemen aan diverse watersporten.

Tip! Ontdek het beroemde filmfestival, geniet van zonovergoten stranden en verken luxe boetieks langs de Croisette.

Reizen

Reizen in Cannes

Alle reizen in Cannes