Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 89,33 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 15°C

Avignon

Avignon, in Zuid-Frankrijk, staat bekend om zijn middeleeuwse stadsmuren, het Pausenpaleis en de jaarlijkse theaterfestival.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Avignon

Genesteld in het hart van de Provence, omarmd door de rustige stromen van de Rhône, ligt een stad waar de echo’s van een rijk middeleeuws verleden nog steeds door de geplaveide straten klinken. Deze bestemming is een schatkamer van cultuur, bekend om zijn iconische brug die sierlijk over het water buigt en de imposante muren van het pauselijk paleis dat hoog boven de stad uittorent. Elk jaar komt de stad tot leven met een bruisend theaterfestival dat de straten vult met kunstenaars en bezoekers van over de hele wereld. De mix van historische architectuur, levendige markten en de Provençaalse keuken maken het een onweerstaanbare stop voor elke reiziger die op zoek is naar de ziel van Zuid-Frankrijk.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer Café Saint-Jean, een gezellige plek met heerlijke koffie en gebak, gelegen in het hart van Avignon.

Het Palais des Papes, een historisch paleis dat tevens als museum dient, is een van de belangrijkste gotische gebouwen in Europa.

In de 14e eeuw was Avignon het centrum van de katholieke kerk, toen zeven pausen er resideerden tijdens het Pauselijk Schisma (1309-1377).

Christian Etienne, bekend om zijn Provençaalse keuken, is een geliefd restaurant in Avignon.

Een populair gerecht uit Avignon is daube avignonnaise, een Provençaalse stoofpot van rundvlees, gekookt in rode wijn met kruiden en groenten.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Avignon, een historische stad in Zuid-Frankrijk, wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen en een tramlijn. De bussen, beheerd door TCRA (Transports en Commun Région d’Avignon), verbinden diverse delen van de stad en de omliggende gemeenten. Sinds 2019 is er ook een tramlijn die een belangrijke as van noord naar zuid bedient, waardoor reizigers efficiënt het centrum kunnen bereiken. Tickets zijn betaalbaar en kunnen worden gekocht bij automaten, online of bij verkooppunten.

Locatie

Locatie

Gelegen in het zuidoosten, aan de oevers van de rivier de Rhône, ligt deze historische stad bekend om zijn architectonische pracht en religieus erfgoed. Het was ooit het centrum van de katholieke wereld buiten Rome, met pausen die er in de 14e eeuw resideerden, wat resulteerde in de bouw van het imposante Pausenpaleis. De stad is ook beroemd om zijn overgebleven middeleeuwse stenen brug, die oorspronkelijk de rivier overspande en deel uitmaakt van een kinderliedje. Deze plek, omringd door de overblijfselen van zijn oude stadsmuren, is een cultureel hart dat bezoekers trekt met zijn jaarlijkse theaterfestival en charmante oude binnenstad.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische charme door een bezoek te brengen aan het Palais des Papes, een indrukwekkend gotisch paleis dat ooit de residentie was van pausen. Wandel over de beroemde Pont Saint-Bénézet, beter bekend als de Pont d’Avignon, en geniet van het uitzicht op de Rhône. Verken de lokale markten om verse producten en ambachtelijke waren te vinden. Bewonder de collectie Europese kunst in het Musée du Petit Palais. Sluit de dag af met een ontspannen wandeling door de Rocher des Doms-tuinen, waar je kunt genieten van panoramische uitzichten en prachtige groene ruimtes.

Tip! Ontdek het historische Pausenpaleis, geniet van een riviercruise op de Rhône en bezoek de beroemde brug.