Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 5475 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 14°C

Perigord

Périgord, bekend om truffels en foie gras, is een historische regio in Frankrijk met weelderige landschappen, prehistorische grotten en middeleeuwse kastelen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Perigord

In het hart van een betoverende regio, bekend om zijn gastronomische hoogstandjes zoals truffels en foie gras, ligt een gebied rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Middeleeuwse kastelen en prehistorische grotten tekenen het landschap, terwijl de rivieren die door de groene valleien kronkelen, perfect zijn voor kano- en kajakliefhebbers. De charmante dorpjes en markten bieden een authentieke ervaring waar ambachtelijke producten en lokale wijnen de smaakpapillen prikkelen. Wandelaars en fietsers vinden hier talloze paden die door bossen en langs kliffen voeren, met adembenemende uitzichten als beloning. Dit gebied is een ware schatkamer voor cultuur- en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte van het moderne leven.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In de schilderachtige regio Périgord, Frankrijk, is het charmante Café de la Place een aanrader voor een authentieke Franse koffie-ervaring.

Het Musée National de Préhistoire, gelegen in Les Eyzies-de-Tayac, biedt een uitgebreide collectie prehistorische artefacten uit de Vézère-vallei.

In de Périgord, nu bekend als de Dordogne, werden in 1940 de beroemde prehistorische grottekeningen van Lascaux ontdekt, daterend uit circa 17.000 jaar geleden.

Het populaire restaurant Le Vieux Logis in Trémolat serveert klassieke Périgord-gerechten in een charmante, authentieke setting.

Foie gras is een populair gerecht uit de Périgord, bekend om zijn rijke smaak en luxueuze textuur.

Reizen

Openbaar vervoer

In de Périgord, een streek in het departement Dordogne, is het openbaar vervoer beperkt en voornamelijk gericht op busdiensten. De TransPérigord-netwerk biedt regionale buslijnen die de belangrijkste steden en dorpen verbinden, maar de frequentie kan laag zijn. Voor uitgebreidere mobiliteit is een auto vaak noodzakelijk, vooral in landelijke gebieden. Treinverbindingen zijn beschikbaar in grotere steden zoals Périgueux, met verbindingen naar Bordeaux en andere regionale bestemmingen.

Locatie

Locatie

In het zuidwesten van Europa, genesteld in het hart van de Dordogne, ligt een streek bekend om zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie, met grotten die vermaarde rotstekeningen herbergen. Dit gebied, doordrenkt van middeleeuwse charme, is bezaaid met kastelen en pittoreske dorpjes, en wordt doorkruist door rivieren die een weelderig, groen landschap voeden. De gastronomie is er beroemd, met truffels en foie gras als culinaire hoogtepunten. Het glooiende terrein, de dichte bossen en de uitgestrekte wijngaarden dragen bij aan de tijdloze aantrekkingskracht van deze historische regio.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante regio kun je een kano- of kajaktocht maken over de rivier de Dordogne, genieten van de rust en de natuur. Ontdek de prehistorische grotten met oude rotstekeningen, een fascinerende duik in de geschiedenis. Proef de lokale gastronomie, bekend om zijn truffels en foie gras, op een van de vele markten of in een traditioneel restaurant. Verken middeleeuwse kastelen die hoog boven de rivierdalen uittorenen, getuigen van een rijk en tumultueus verleden. Wandel of fiets door de weelderige, groene landschappen, langs wijngaarden, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden.

Tip! Bezoek historische kastelen, geniet van truffelgerechten en verken prehistorische grotten met oude rotstekeningen.

Reizen

Reizen in Perigord

Alle reizen in Perigord