Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 25,44 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 12°C tot 22°C

Antibes

Antibes, gelegen aan de Franse Rivièra, staat bekend om zijn oude stad, luxe jachten, zandstranden en het Picasso-museum.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Antibes

Genesteld aan de glinsterende Côte d’Azur, deze charmante kustplaats is een juweeltje voor zowel kunstliefhebbers als zeilenthousiasten. Met zijn rijke geschiedenis die terug te vinden is in de goed bewaarde oude stad en het fort, biedt het bezoekers een blik op het verleden, terwijl de luxe jachten en chique boetieks een moderne flair toevoegen. De zandstranden en het heldere, azuurblauwe water nodigen uit tot ontspanning en watersporten, terwijl de lokale markten en restaurants de smaakpapillen verwennen met verse zeevruchten en regionale delicatessen. Het is ook de thuisbasis van een beroemd museum gewijd aan een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw, wat de artistieke sfeer van deze betoverende bestemming versterkt.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Antibes kun je terecht bij Café Clemenceau, gelegen in het hart van de oude stad met een sfeervol terras.

Het Picasso Museum, gelegen in het Château Grimaldi, biedt een rijke collectie van de beroemde kunstenaar Pablo Picasso.

In 1946 verbleef de beroemde kunstenaar Pablo Picasso in Antibes, waar hij het Château Grimaldi gebruikte als zijn atelier en vele werken creëerde, waaronder La Joie de Vivre.

Le Vauban in Antibes staat bekend om zijn authentieke Franse keuken en sfeervolle ambiance, geliefd bij zowel locals als toeristen.

Een populair gerecht uit Antibes is bouillabaisse, een rijke vissoep met diverse soorten zeevruchten, geserveerd met rouille en knapperig brood.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Antibes, een charmante stad aan de Franse Rivièra, wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen die zowel de stad zelf als de omliggende regio bedienen. De bussen, beheerd door Envibus, bieden een betaalbare en efficiënte manier om de belangrijkste bezienswaardigheden, stranden en nabijgelegen steden zoals Juan-les-Pins en Sophia Antipolis te bereiken. Tickets zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij automaten en kiosken, en er zijn diverse pasopties voor toeristen en regelmatige reizigers.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de schitterende Côte d’Azur, tussen Nice en Cannes, ligt deze charmante kustplaats genesteld aan de Middellandse Zee. Bekend om zijn historische oude stad, omringd door 16e-eeuwse vestingwerken, en de luxe jachten die dobberen in de haven, is het een toevluchtsoord voor zowel kunstliefhebbers als zeilenthousiastelingen. De plaats heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Griekse en Romeinse tijd, wat nog steeds te zien is in de overblijfselen en de architectuur die de smalle straatjes en zonovergoten pleinen sieren.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de charme van de oude stad met zijn kronkelende straatjes en markten, of bezoek het Picasso Museum, gehuisvest in het historische Château Grimaldi, waar de kunstenaar ooit werkte. Voor een dag in de zon is er de keuze uit verschillende prachtige stranden. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen met zeilen, duiken of snorkelen in de helderblauwe Middellandse Zee. Ten slotte biedt het nabijgelegen Marineland een dag vol plezier met zeedieren voor het hele gezin.

Tip! Bezoek het Picasso Museum, wandel langs de kustpaden en geniet van de Provençaalse markten.