Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 41.308 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 20°C

Aquitaine

Aquitaine, een historische regio in Zuidwest-Frankrijk, staat bekend om zijn Bordeaux-wijnen, uitgestrekte dennenbossen en Atlantische kustlijn.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen!

Regio

Over Aquitaine

Genesteld in het zuidwesten, waar de golven van de Atlantische Oceaan de uitgestrekte kustlijn kussen, ligt een regio rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Bezoekers worden betoverd door de weelderige wijngaarden die enkele van de werelds meest gerenommeerde wijnen voortbrengen. Middeleeuwse kastelen en prehistorische grotten vertellen verhalen van een ver verleden, terwijl de levendige steden een mix van traditionele charme en moderne verfijning bieden. De keuken is een feest van lokale producten, met truffels, foie gras en zeevruchten die de smaakpapillen prikkelen. Het binnenland biedt rustige rivieren en groene heuvels, ideaal voor wandelaars en fietsers, terwijl de kust surfers en zonnebaders aantrekt. Deze bestemming is een ware schatkamer van culturele en natuurlijke rijkdommen, die wacht om ontdekt te worden.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Aquitaine kun je terecht bij Café de la Paix in Bordeaux, bekend om zijn sfeervolle ambiance en lokale wijnen.

Het Musée d’Aquitaine in Bordeaux belicht de regionale geschiedenis en cultuur, van prehistorie tot heden.

In de middeleeuwen was Aquitaine het centrum van de Engelse macht in Frankrijk, nadat Eleonora van Aquitanië in 1152 trouwde met de toekomstige koning Hendrik II van Engeland.

La Tupina in Bordeaux staat bekend om zijn authentieke Zuidwest-Franse keuken, met klassiekers zoals foie gras en confit de canard.

Een populair gerecht uit Aquitaine is ‘Confit de Canard’, langzaam gegaarde eendenbout in eigen vet.

Stedentrip

Stedentrip regio Aquitaine

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in de regio Aquitaine, Frankrijk, biedt een divers netwerk van treinen, bussen en trams, met als spil de stad Bordeaux. De regionale treindienst TER Aquitaine verbindt belangrijke steden en landelijke gebieden, terwijl Bordeaux’ efficiënte tramnetwerk en busdiensten stedelijke mobiliteit vergemakkelijken. Voor langeafstandsreizen zijn er ook TGV-verbindingen beschikbaar. De dienstverlening is gericht op toegankelijkheid en duurzaamheid, met een streven naar een naadloze reiservaring voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Locatie

Locatie

Gelegen in het zuidwesten van Europa, strekt deze historisch rijke regio zich uit van de Atlantische kust tot aan de uitlopers van de Pyreneeën en grenst aan Spanje. Het gebied is bezaaid met wijngaarden, bekend om zijn prestigieuze Bordeaux-wijnen, en heeft een kustlijn die beroemd is om zijn surfstranden. De geschiedenis gaat terug tot de prehistorie, maar het werd vooral bekend in de middeleeuwen toen het onder Engels bestuur viel na het huwelijk van Eleonora van Aquitanië met de Engelse koning Hendrik II, wat leidde tot een lange periode van conflicten tussen Engeland en het toenmalige koninkrijk Frankrijk.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de majestueuze Dune du Pilat, de hoogste zandduin van Europa, voor een adembenemend uitzicht en een unieke klimervaring. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een bezoek aan de beroemde wijngaarden van Bordeaux voor proeverijen en rondleidingen. Voor geschiedenisenthousiastelingen biedt de prehistorische grot van Lascaux een fascinerende kijk op oude rotstekeningen. Avonturiers kunnen kanoën of kajakken langs de serene wateren van de Dordogne rivier. Tot slot, de charmante kustplaatsen langs de Atlantische kust zijn perfect voor surfen, zonnebaden en het genieten van verse zeevruchten.

Tip! Verken historische kastelen, geniet van wijntours en surf op de uitdagende golven van de Atlantische kust.

Reizen

Reizen in Aquitaine

Alle reizen in Aquitaine