Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 42.724 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 14°C - 3°C tot 7°C

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon, bekend om zijn wijngaarden, historische steden en Middellandse Zeekust, is een cultureel rijke en geografisch diverse regio in Zuid-Frankrijk.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Languedoc-Roussillon

Genesteld tussen de azuurblauwe Middellandse Zee en de ruige Pyreneeën, biedt deze zonovergoten regio een rijke mozaïek van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Bezoekers worden verleid door de uitgestrekte wijngaarden, historische kastelen en levendige markten. De kustlijn is bezaaid met charmante badplaatsen en uitnodigende zandstranden, terwijl het binnenland verrast met zijn traditionele dorpen en de serene Canal du Midi. Gastronomie is hier een kunstvorm, met lokale specialiteiten die variëren van verse zeevruchten tot de wereldberoemde cassoulet, allemaal vergezeld van een glas voortreffelijke lokale wijn. Dit gebied is een paradijs voor zowel avonturiers als diegenen die op zoek zijn naar ontspanning, met activiteiten zoals kanoën, wandelen en fietsen die naadloos samengaan met dagen gevuld met zonnebaden en het verkennen van historische schatten.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Probeer Café de la Poste in Uzès, een charmant etablissement bekend om zijn gezellige sfeer en heerlijke lokale koffie.

Het Musée Fabre in Montpellier is een toonaangevend kunstmuseum met Europese schilderijen van de 14e tot de 21e eeuw.

In 1209 begon de Albigensische Kruistocht tegen de Katharen in Languedoc, een belangrijke gebeurtenis die leidde tot de inlijving van de regio bij het koninkrijk Frankrijk.

Le Jardin des Sens in Montpellier staat bekend om zijn verfijnde keuken die de lokale smaken van Languedoc-Roussillon eer aandoet.

Cassoulet is een populair gerecht uit Languedoc-Roussillon, bestaande uit witte bonen, eend, worst en soms lam, langzaam gegaard tot een hartige stoofpot.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in de Languedoc-Roussillon regio in Frankrijk biedt een netwerk van treinen, bussen en trams, met de stad Montpellier als belangrijk knooppunt. De regionale treindienst TER verbindt belangrijke steden zoals Nîmes, Perpignan en Carcassonne, terwijl lokale bussen kleinere gemeenschappen bedienen. Montpellier’s moderne tramlijnen zorgen voor efficiënte stedelijke mobiliteit. Toeristen kunnen ook gebruikmaken van speciale passen voor onbeperkt reizen en de regio’s rijke geschiedenis en kustlijn verkennen.

Locatie

Locatie

Genesteld tussen de Pyreneeën en de rivier de Rhône, deze historisch rijke regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust tot aan de Cevennen en het Centraal Massief. Bekend om zijn gevarieerde landschappen, van uitgestrekte wijngaarden tot ruige bergen, en een kustlijn bezaaid met zowel levendige badplaatsen als rustige vissersdorpjes. Het gebied heeft een diepgewortelde geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen en de Katharen, en is door de eeuwen heen een smeltkroes van culturen geweest, wat nog steeds te zien is in de architectuur, taal en tradities.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de rijke geschiedenis door een bezoek aan de middeleeuwse stad Carcassonne, waar imposante vestingmuren en torens een sprookjesachtige sfeer creëren. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een wijnproeverij bij een van de vele wijngaarden die de regio rijk is. Voor natuurliefhebbers biedt een kajaktocht op de rivier de Orb adembenemende uitzichten en een frisse duik. Avonturiers kunnen de grotten van Clamouse verkennen, met hun indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Tot slot is een dagje ontspannen aan de zonovergoten Middellandse Zeekust, met zijn uitgestrekte zandstranden, de perfecte afsluiting.

Tip! Ontdek historische kastelen, proef lokale wijnen en geniet van mediterrane stranden.

Reizen

Reizen in Languedoc-roussillon

Alle reizen in Languedoc-roussillon
Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Alle vakantiehuisjes in Languedoc-roussillon