Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 10.000 km²
Toerisme Hoog
Klimaat 12°C tot 27°C

Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een glamoureuze Franse Rivièra, bekend om zijn azuurblauwe zee, luxe resorts en culturele evenementen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen!

Regio

Over Côte d’Azur

Genesteld aan de Middellandse Zee, staat deze betoverende kustlijn bekend om zijn azuurblauwe wateren, glamoureuze badplaatsen en zonovergoten stranden. Het is een speeltuin voor de rijken en beroemdheden, waar luxe jachten en chique boetieks de jachthavens en straten sieren. Bezoekers worden verleid door de mix van natuurlijke schoonheid, historische charme en artistieke erfenis. De regio is bezaaid met pittoreske dorpjes, weelderige tuinen en kunstgalerijen die de creatieve geesten van weleer weerspiegelen. Het bruisende nachtleven, de verfijnde keuken en de prestigieuze filmfestivals voegen nog een laag toe aan de allure van deze zonovergoten kuststrook.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café aan de Côte d’Azur kun je terecht bij Café de Paris in Nice, bekend om zijn levendige sfeer en heerlijke koffie.

Het Musée Matisse in Nice herbergt een indrukwekkende collectie werken van de Franse kunstenaar Henri Matisse.

In 1887 introduceerde de schilder Stéphen Liégeard de term Côte d’Azur voor de Franse Rivièra, waarmee hij de prachtige blauwe kust van Zuidoost-Frankrijk bedoelde.

Le Chantecler in Nice staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken en typische Provençaalse gerechten, een ware culinaire ervaring in de Côte d’Azur.

Bouillabaisse, een rijke vissoep met zeevruchten en Provençaalse kruiden, is een klassiek en geliefd gerecht uit de Côte d’Azur.

Stedentrip

Stedentrip regio Côte d’Azur

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer aan de Côte d’Azur in Frankrijk is divers en goed ontwikkeld, met een netwerk van bussen, treinen en trams die de belangrijkste steden en toeristische attracties verbinden. De regionale treindienst TER verbindt grotere steden zoals Nice, Cannes en Monaco, terwijl lokale bussen kleinere kustplaatsen en het binnenland bedienen. Nice heeft ook een efficiënt tramnetwerk dat de stad doorkruist, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot het strand, musea en winkelgebieden.

Locatie

Locatie

Gelegen in het zuidoosten, grenzend aan de Middellandse Zee, strekt deze kustlijn zich uit van de Italiaanse grens tot aan de stad Cassis. Bekend om zijn azuurblauwe wateren, glamoureuze badplaatsen en als toevluchtsoord voor de rijken en beroemdheden, is dit gebied al sinds de 18e eeuw een geliefde bestemming. Het is een regio waar kunstenaars als Picasso en Matisse inspiratie vonden in het unieke licht en de levendige kleuren, wat bijdroeg aan de reputatie als een centrum van kunst en cultuur.

Activiteiten

Activiteiten

Geniet van de glamoureuze stranden en ontspan in de luxe badplaatsen langs de azuurblauwe kustlijn. Verken de pittoreske dorpjes en hun markten vol lokale kunst en verse producten. Bezoek de weelderige tuinen en historische villa’s die een blik bieden op de rijke geschiedenis en cultuur. Maak een boottocht om de adembenemende calanques te bewonderen of ga voor een duikavontuur in de heldere Middellandse Zee. Sluit de dag af met een wandeling langs de promenade, gevolgd door een diner in een van de vele voortreffelijke restaurants met uitzicht op zee.

Tip! Verken glamoureuze stranden, bezoek kunstmusea en geniet van zeiltochten langs de azuurblauwe kust.

Reizen

Reizen in Côte d'Azur

Alle reizen in Côte d'Azur
Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Alle vakantiehuisjes in Côte d'Azur