Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 12.011 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 15°C

Ille de France

Ille-de-France, rond Parijs, is Frankrijks economisch centrum met rijke geschiedenis, cultuur, en wereldberoemde monumenten zoals de Eiffeltoren en het Louvre.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen!

Regio

Over Ille de France

In het hart van een regio die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en culturele schatten, ligt een bestemming die een magneet is voor liefhebbers van kunst, mode en gastronomie. Deze plek is de thuisbasis van een iconische toren die hoog boven de skyline uitsteekt, prachtige paleizen en tuinen die getuigen van een koninklijk verleden, en wereldberoemde musea die enkele van de meest geprezen kunstwerken ter wereld herbergen. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de architectonische pracht van gotische kathedralen, genieten van de levendige sfeer van de straatcafés en de haute cuisine proeven in sterrenrestaurants. De rivier die door deze regio stroomt, voegt een extra laag van charme toe, met schilderachtige wandelpaden langs de oevers en de mogelijkheid om een romantische boottocht te maken. Het is een plek waar geschiedenis en moderniteit samenkomen, waardoor het een onvergetelijke bestemming is voor reizigers van over de hele wereld.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor een gezellig café in de buurt van Île-de-France kun je terecht bij Café de la Paix in Parijs, bekend om zijn historische charme en sfeervolle ambiance.

Het Louvre in Parijs is een van de beroemdste musea ter wereld, bekend om zijn uitgebreide kunstcollectie, waaronder de Mona Lisa.

De Eiffeltoren in Parijs, Île-de-France, werd voltooid in 1889 en was destijds het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk ter wereld.

Le Jules Verne, gelegen in de Eiffeltoren, biedt een klassieke Franse keuken met een modern tintje en een ongeëvenaard uitzicht op Parijs.

Een populair gerecht uit Île-de-France is coq au vin, een stoofpotje van haan in rode wijn met champignons, spekjes en uitjes.

Stedentrip

Stedentrip regio Ille de France

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Île-de-France, de regio rond Parijs, is een uitgebreid netwerk dat bestaat uit de metro (Métropolitain), RER-treinen (Réseau Express Régional), trams, bussen en Transilien voorstadstreinen. Beheerd door RATP en SNCF, biedt het systeem een efficiënte verbinding tussen de hoofdstad en omliggende gebieden, inclusief toegang tot twee internationale luchthavens. Met verschillende tariefzones en een geïntegreerd ticketingsysteem kunnen reizigers gemakkelijk overstappen tussen verschillende vervoersmodaliteiten.

Locatie

Locatie

In het hart van een West-Europees land, omringd door regio’s als Normandië en Champagne, ligt een gebied dat de hoofdstad en haar voorsteden omvat. Deze regio, gekenmerkt door de rivier de Seine die erdoorheen slingert, is zowel het politieke als culturele centrum van het land, rijk aan geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Het is de bakermat van de gotische architectuur en herbergt talloze monumenten, waaronder een toren die wereldwijd als symbool van romantiek wordt beschouwd.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de iconische Eiffeltoren en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. Bewonder de kunstschatten in het Louvre, van de Mona Lisa tot de Venus van Milo. Ontspan in de schilderachtige tuinen van Versailles, waar pracht en geschiedenis samenkomen. Verken de gotische pracht van de Notre-Dame kathedraal. Sluit de dag af met een boottocht over de Seine, langs vele beroemde monumenten terwijl de zon ondergaat. Deze activiteiten bieden een mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning, ideaal voor elke bezoeker.

Tip! Bezoek het indrukwekkende kasteel van Versailles, geniet van kunst in het Louvre en ontspan in Jardin du Luxembourg.

Reizen

Reizen in Ille de France

Alle reizen in Ille de France
Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Alle vakantiehuisjes in Ille de France